In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

III. Középiskolás Diák Esettanulmány Verseny

Iskolánk két csapata részt vett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai Gazdaság- és Humántudományok Kara által megszervezett III. Középiskolás Diák Esettanulmány Versenyen, ahol a Kyez Team csapat Balázs Mihály és Kiss József közgazdász tanárok vezetésével a negyedik helyen végzett.

A vetélkedőn tizenöt csapat vett részt és a csapatok feladata az volt, hogy ráébredjenek, megfogalmazzák az esetben megadott vállalat problémáit, megoldási lehetőségek keressenek és a kidolgozott tanácsokat bemútassák a zsűri elött.

Az esetben egy élményfarm története, múltbeli és jelenlegi helyzete volt felvázolva, amely különböző menedzsmenti, pénzügyi és marketing problémákkal küszködött. A Kyez Team, amelynek tagjai Firtos Tünde, Muntean Timea, Tóth Elemér László és Szabó Norbert voltak Swot analízissel feltérképezték a vállalat erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyeit, majd a gyengeségekre és veszélyekre megoldási javaslatokat mutattak be a zsűri tagjainak.  Iskolánk másik csapata, amelynek tagjai Lörincz Renáta, Anti Máriusz, Brudan Ilarie és Tutó Timea voltak nem sikerült döntőbe jutniuk, de legjobb tudásuk szerint képviselték iskolánkat és szakmailag és önbizalmilag is nagyon sokat fejlődtek.

A vetélkedő két fordulóból állt, az első fordulóban a csapatok öt fős csoportokban mérték össze erejüket, ahonnan a legjobb öt csapat jutott a döntőbe. A legjobb öt csapat a bemutatójukat megismételték a nagyközönség előtt, majd a zsűri kérdéseire kellett válaszolniuk.

A vetélkedőt végül a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Gimnázium csapata nyerte, a Zeyk Domokos Iskolaközpont csapata a negyedik helyen végzet, amelyhez gratulálunk.

Balázs Mihály

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi