KERESKEDELMI ELADÓ SZAK

A képzés ideje: 3 év

Főbb Tárgyak:

  • Áruk értékesítése
  • Kereskedelmi Technikák
  • Áruk adminisztrálása
  • Szakmai kommunikáció
  • Marketing
  • Számvitel
  • Áruismeret

A szak szépségei: Kreatív tanulás, esettanulmányok segítségével gyakorlati ismeretek szerzése, változatos feladatok. A diákok tagjai lehetnek A ZEYK TV stábjának, ahol a gyakorlatban sajátithatják el a műsorkészítés alapjait, fejlődve ezáltal a kommunikációs készségük.

Elhelyezkedési esélyek és lehetőségek: A tizenegyedik osztály végén a diákok szakképesítési oklevelet szereznek, ami előnyt jelent kereskedelemben betöltött állásoknál.

Tantermek: Az oktatás tantermekben és szaklaboratóriumokban folyik. Pályázati pénzből sikerült berendeznünk egy korszerű gyakorló termet és egy TV stúdiót, ahol a diákok hivatalosan bejegyzett vállalkozásokat  vezetnek és TV műsorokat készítenek.

Bentlakás és étkezde: Iskolánk bentlakással és korszerű étkezdével áll a diákok rendelkezésére.

Nem bántam meg, hogy a Zeyk Domokos Iskolaközpontba iratkoztam, hiszen itt tapasztaltam meg, hogy vannak olyan tanárok, akik szívből-lélekből és nagy odaadással tanítanak minket, diákokat. Nagyon szerettem a marketing órákat, a számvitelt és a piacelemzést. Sok gondolkodás,fontolgatás után az marosvásárhelyi Petru Maior egyetem management szakát választottam, itt vagyok most másod éves. Sok előnye volt annak, hogy a Zeyk közgazdaságtan szakát választottam. Pl. Első évben “bazele contabilităţii” vizsgám volt és ez ugyan az volt mint az iskolában a számvitel, ezért könnyűnek éreztem, míg mások csak sok kinlódás után értették meg.  Ugyan igy volt a marketing orákkal is, amikor elkezdtük tanulni a marketing mixet, vagy a SWOT analizist akkor én magamban mosolyogtam hiszen ezeket én már mind tudtam.

B. J. iskolánk volt diákja