Sikeres pályázat

Újra bővült a Zeyk Domokos Tehnológia Liceum Tankertjének eszköztára, a 2022-es tanévben második pályázatunk is pozitív bírálat alá került a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt  által.

Mivel 600.000 forintra kaptunk jóváírást nem tudtuk megvásárolni a nagy értékű eszközöket, amiket terveztünk, így csak a kis értékű kézi szerszámokat vásároltuk meg és szereltük fel vele a tankertet. Amik nagyon fontosak a munkálatok elvégzése érdekében. A vásárolt eszközök listája a következő: Láncfűrész, motoros kaszagép, láncfűrész reszelő, lánc a láncfűrészhez, damilos fej, damil a motoros kaszagéphez, ásó, lapát, gereblye pvc, 18 fogú fém gereblye, villa, négyágú villa, üveg edény, kapa 2 db, metsző olló 6 db, 900 gr fejsze, 1800 gr fejsze, 10 db nyél, 2 db. fém polc.

A megvásárolt eszközökkel végezzük a tankert körüli munkálatokat. Sajnos a területet, amikor használatra bocsájtották egy eléggé elvadult bozótos terület volt, aminek nyomaival mai napig küzdünk és a szomszéd területek karban tartását is mi végezzük ugyanis a gazdák felhagyó tendenciát mutatnak a szőlőművelés iránt.