Újra “Szakma Sztár” verseny

Magyarország Miniszterelnöksége a 2023-2024-as tanévben újra bekapcsolódást biztosított a határon túli diákok számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kiválósági versenyére, a Szakma Sztárra,

A szakmai verseny fő célkitűzései:

1. A magyar szakképzés színvonalának további emelése, eredményeinek széles körű bemutatása.

2. A  végzős tanulók és iskoláik (tágabban a  szakképzés) szakmai megfeleltetése a  gazdaság igényeinek és elvárásainak.

 3. A  szakképzésben részt vevő tehetséges tanulók számára a  megmérettetés és a  kiemelkedő eredmények elérési lehetőségének biztosítása.

 4. A  „korszerű, modern gyakorlatigényes szakmák, a  közlekedési szakmai tevékenységek” társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmunkás pályamodell bemutatása, népszerűsítése révén, illetve a pályaválasztás és a pályaorientáció erősítése által.

5. Életszerű, gyakorlatorientált feladatokkal mérni a versenyzők tudását.

A verseny célkitűzése a szakmakínálat és szakoktatás népszerűsítése, valamint a szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése.

A Romániai Magyar Pedagógus Szövetség felhívása nyomán a verseny erdélyi, regionális szakaszába: a pincér, kereskedelmi értékesítő, kőműves, ács, villanyszerelő, fodrász, szakács, központifűtés szerelő, asztalos és autószerelő szakon tanuló diákok nevezhettek be. Iskolánkból a Lampó Hajnal – Melánia kereskedelmi értékesítő és Fazakas Szilárd asztalos szakon tanuló diákok neveztek be. Az elméleti ismereteket felmérő elődöntőn mindketten becsülettel képviselték iskolánkat. Gratulálunk az elért eredményeikhez.