Torockó-Székelykő-Tordai hasadék túra

2024.05.24-én a Zeyk Domokos Technológiai Líceum 42 főből álló csoportja kirándulásra indult. A népes diákcsapatot Tekeres Imola, Csíki Irma, Vas Melinda, Kornis Melinda és Simó János tanárok kalauzolták. Kora reggeli útrakelésünk után, délelőtt 10 óra körül érkeztünk a nyugalmat árasztó Torockóra, ahol nyomban megérkezésünk után nekiindultunk a Székelykő meghódításának. A diákok közül sokaknak ez volt az első igazi túrázásuk, ezért elkelt a folyamatos biztatás, noszogatás. A csúcsra érkezve, azonban a látvány és a kitartás, a megérkezés boldog kábultsága, minden résztvevőt kárpótolt. A befektetett fáradtság miatt érzett csalódottság helyére a megelégedettség, önmagunkba vetett hit érzése kerekedett felül az előző órák, percek csoporthangulatán.

Az este derűs hangulatban zajlott. Elfoglalva szálláshelyünket, sétát tettünk a központban, megcsodálva az autentikus építkezés elemeit.

A másnapi reggeli elfogyasztása után, útnak indultunk, azzal a céllal, hogy megcsodáljuk a Tordai- hasadék szurdokvölgyét.

Kellemes élményekkel és jóleső izomlázzal a végtagjainkban szombaton, az esti órákban érkeztünk haza.