56-OS MEGEMLÉKEZÉS BUDAPESTEN

Iskolánk hatodik alkalommal vett részt a Kárpát-medencei magyarságért tevékenykedő Rákóczi Szövetség által immár 26. alkalommal megrendezett,,Gloria Victis ,,Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó és Történelmi Vetélkedő rendezvénysorozatán. A rendezvény alkalmat biztosított az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc emlékének felidézésére,amelyre 2018. október 21-23. között került sor Budapesten.

Iskolánkat négy tanuló (Toth Norbert,Kovács Hunor,Gáspár Patrik,Péter Norbert) képviselte Tekeres Imola történelem-földrajz szakos tanárnő vezetésével . A háromnapos rendezvénysorozat alatt különböző programokon vettünk részt.

Az Erkel színházban a Zongoraáriák című zongorahangversenyen Liszt Ferenc műveit hallgattuk meg.. 
A Műegyetem központi épületében előadások folytak a külhoni magyarságról és az 56-os eseményekről. Városnézésen megcsodálhattuk Budapest nevezetességeit. 
A megemlékező ünnepségre a Műegyetemen került sor, ahol beszédet mondott Dr. Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke, volt műegyetemi diák.
Az ünnepség után következett a megemlékezés fénypontja,a fáklyás felvonulás. Több száz középiskolás és egyetemista a Műegyetemtől a Duna mellett a Bem térig vonult fel fáklyákkal. A Bem téren tartott megemlékező ünnepi beszédek után Beatrice koncert zárta a napot. 
Részt vettünk a Széna-téri megemlékezésen, ahol Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter mondott ünnepi beszédet.
A diákok sok élménnyel, új ismeretekkel és új barátokkal gazdagodva tértek haza!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük