„VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

2022 május 31-én, VII-ik alkalommal szerveztük meg az “Ovis Ki Mit Tud” körzeti játékos vetélkedőt, amelyben Székelykeresztúr – Betfalva, Fiatfalva, Újszékely, Székelyszenterzsébet, Kis-és Nagysolymos, Siménfalva, Nagygalambfalva  óvodásai a környezetvédelem témakörében mérték össze tudásukat és játékos kedvüket.

Az esemény különlegessége abban áll, hogy nem a megszokott óvodás találkozó volt, hanem, mint a nagyok, „KI MIT TUD” játékos-okoskodásból állt.  A vendég ovisok köszöntése után csapatokat alkottunk a kitűzők alapján, majd kezdetét vette a játékos vetélkedő, egymást követték a feladatok, amelyeket a gyerekek nagy örömmel végeztek: Emeld fel! Válaszd ki! Mit tudsz róla? Old meg okostáblán! Gyűjtsd össze szelektíven! Hasznosítsd újra!

Természetesen fáradságos munkájukat a jól megérdemelt jutalom követte- valamint a legkreatívabb, leggyorsabb, legötletesebb, legaktívabb, legtalálékonyabb, legönállóbb, legfigyelmesebb csapatok díjazása.

A napot egy kis eszem-iszommal zártuk. Nagyon hasznos és gazdag nap volt, a gyerekek megértették a csapatmunka lényegét, hogy tenni kell a közösség érdekében, összebarátkoztak a vendég gyerekekkel.

Köszönjük a részvételt mindenkinek.

Bálint Lidia, Kelemen Éva-Beáta óvónők.