Kirándulás Ózdon!

2022. szeptember 26. – október 1. között iskolánk 21 diákja és 3 kísérőtanára ismerkedett Ózddal és környékével.

A kirándulás első napján ellátogattunk Lillafüredre, ahol megtekintettük Magyarország legnagyobb esésű zuhatagát, a Lillafüredi vízesést, valamint az Anna barlangot, majd ezt követően bejártuk az Edelény-i kastélyszigetet, amelyet Jean Francois L’Huellier építtetett a 18. század elején. Az élvezetes kastélytúra során megismerkedtünk a kastély és a szobák falain található lenyűgöző freskók történetével.

A következő nap Szilvásvárad Lipicai lótenyészetével ismerkedtünk, majd délután Eger városát látogattuk meg, ahol fürödtünk a városi termálfürdőben és kilátogattunk az egri várba, ahol tiszteletünket tettük Gárdonyi Géza sírhelyénél.

A harmadik nap megtekintettük a csodálatos Aggteleki cseppkőbarlangrendszert, Magyarország egyik legkiemelkedőbb természeti értékét, melyet az UNESCO 1995-ben a világörökség részévé nyilvánított.

Kirándulásunk utolsó napján a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium által szervezett sportnapon vettünk részt, majd ebéd után meglátogattuk az ózdi Filmtörténeti Emlékparkot. Tartalmas, élményekben gazdag, hetet töltöttünk Ózdon és környékén. Köszönjük az ózdi Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tantestületének a szíves fogadtatást és vendéglátást.