Erősítsük meg gyökereinket!

A Határtalanul program keretében idén, tizedik alkalommal került sor iskolánk és a Karcagi SzC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közös együttműködésre.

Jubileumi pályázatunk címe “Erősítsük meg gyökereinket!” igen találó, hiszen a két iskola tanárai és diákjai június 4-én a nemzeti összetartozás napján  közösen emlékeztünk meg a trianoni eseményekről, és közösen mindkét iskola udvarán elültettünk egy-egy facsemetét (iskolánk udvarán a Karcagról hozott magas kőrist, a Varró iskola udvarán pedig a Keresztúrról vitt nyírt).  Mindkettőt egyszerűen csak a „barátság fája” néven emlegetjük,  ültetésükkel jelképesen is megerősítettük az előző évek kapcsolatait.

A  műhelymunkák keretében tantermi tájékoztató táblákat, iskolánk részére névadónk, Zeyk Domokos portréját, valamint a karcagi Csokonai könyvtár részére egy névtáblát készítettünk.

A pályázat keretein belül lehetőségünk nyílt tartalmas faipari üzemlátogatásokra ( Sellaton, Furnérpack, Derula faipari cégeknél), ahol a  műszaki fúrnér és a rétegelt falemez, valamint az idompréselt és a hajlított bútorgyártás speciális gépeivel és gyártástechnológiájával ismerkedtünk meg, gyarapítottuk szakmai tudásunk. 

A karcagi városnézés, a lillafüredi fátyolvízesés, a diósgyőri és a gyulai várak látogatása során történelmi és kulturális ismereteinket bővítettük

A kisújszállási termálfürdőzés, a szalonnasütés, az esti focizások  remek alkalmat nyújtottak a két iskola diákjainak arra, hogy egymást  jobban megismerhessék . A résztvevő diákok és tanárok visszajelzéséből arra lehet következtetni, hogy az együttműködés újra sikeres volt és bizakodóan tekintünk a következő már megírt, elbíráásra váró pályázatunk felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük