Aktuális

 • VET-PACT

  VET-PACT

  Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum partnerként vesz részt az Erdélyi Ifjúsági Egyesület által koordinált Erasmus + projektben, amelynek címe „Enhancing VET Practices and Capacities through Transformative Learning”. A project …Bővebben »
 • Aquapónia a Zeykben

  Aquapónia a Zeykben

  Egy hosszú és izgalmas út végéhez értünk, ugyanis elkészült iskolánk aquapóniája, amelynek segítségével bemutatható és szemléltethető az, ahogyan két különböző élővilág (növények és a halak) kölcsönösen fenntartják egymást, ugyanis az …Bővebben »
 • Március 15-i megemlékezés Debrecenben

  Március 15-i megemlékezés Debrecenben

  A Rákóczi Szövetség által kiírt támogatás segítségével iskolánk egy népesebb diákcsapata Tekeres Imola, történelem- földrajz szakos tanárnő és Kornis Melinda, iskolai tanácsadó tanár kíséretében megízlelhette, hogy milyen megemlékezni a 48-as …Bővebben »
 • Történések a Benedek Elek általános iskolában

  Történések a Benedek Elek általános iskolában

  Március 15 Március 15-én több helyszínen is megelevenedik a történelem, ráadásul a legtöbb eseményt kifejezetten úgy szervezik, hogy a gyerekekhez is közelebb hozzák az 1848-49-es szabadságharc történéseit Ünnepnap van, március 15-e. Tudod, …Bővebben »
 • Aquapónia előadás

  Aquapónia előadás

  Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum sikeresen pályázott a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által koordinált Heuréka alaphoz. A megnyer összegből egy kisméretű aquapóniát hozunk létre, amelynek segítségével bemutatható és szemléltethető lesz …Bővebben »
 • Adventi Koncert

  Adventi Koncert

  December 8-án került sor iskolánk hagyományos Adventi koncertjére. A szervező diákok és tanárok zenés összeállítással ajándékozták meg a jelenlevőket, meghitt ünnepi hangulatot teremtve.  A diákok kilenc dalt adtak elő Balázs …Bővebben »
 • Tolerancia nap a Zeykben

  Tolerancia nap a Zeykben

  2022. november 22-én Tolerancia napi vetélkedőre került sor a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban. A vetélkedőre 9 csapat nevezett be a IX., XI. osztályok tanulói közül. A sorra következő kérdések közt …Bővebben »
 • Osztálybajnokság a Zeykben

  Osztálybajnokság a Zeykben

  Újból megszervezésre került a már lassan hagyománnyá váló osztálybajnokság a Zeyk Domokos Technológiai Líceum keretén belül. November 2-án rajtolt el az iskola sportcsarnokában a második osztálybajnokság, amit már nagy izgalommal …Bővebben »
 • Október 18-a, az Emberkereskedelem elleni küzdelem napja

  Október 18-a, az Emberkereskedelem elleni küzdelem napja

  A Zeyk Domokos Technológiai Líceum X. osztályainak tanulói az emberkereskedelem elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet érdekes plakátok elkészítése által. Mindezt megelőzte egy beszélgetés az emberkereskedelem világszintű terjedéséről, valamint …Bővebben »
 • Emberek, akik történelmet írtak- Október 6

  Emberek, akik történelmet írtak- Október 6

  Theodor Baillet von Latour császári hadügyminiszter meggyilkolásának és a bécsi forradalom kitörésének első évfordulóján, 1849. október 6-án, tizenhárom honvédtisztet végeztek ki Aradon. Azóta a forradalom és szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjaként emlékezünk …Bővebben »
 • Fotópályázat a Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulói részére

  Fotópályázat a Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulói részére

  A pályázat témája: Az ősz A pályázaton részt vehet minden iskolánkban tanuló diák, az adott témát feldolgozva. A téma szabadon értelmezhető és újragondolható. Feltétel, hogy az adott témához kapcsolódnia kell. …Bővebben »
 • Kirándulás Ózdon!

  Kirándulás Ózdon!

  2022. szeptember 26. – október 1. között iskolánk 21 diákja és 3 kísérőtanára ismerkedett Ózddal és környékével. A kirándulás első napján ellátogattunk Lillafüredre, ahol megtekintettük Magyarország legnagyobb esésű zuhatagát, a …Bővebben »
 • Gólyabál a Zeykben

  Gólyabál a Zeykben

  Két év kihagyás után került újra megszervezésre a gólyabál, amelyet a gólyahét előzött meg. A gólyahéten a kisgólyák megkülönböztetett jelzéssel „közlekedtek” és minden nap elpróbálták a gólyatáncot és éneket. A …Bővebben »
 • Maturandusz a Zeykben

  Maturandusz a Zeykben

  2022. május 19-én a Zeyk Domokos Technológiai Líceum végzős osztályának tanulói váltak nagykorúvá. A szépen feldíszített sportcsarnok, a végzősök gyönyörű ruhái, az ünneplőbe öltözött alsóbb tagozatosok sorai, a meghatódott hozzátartozók, …Bővebben »
 • „VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

  „VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

  2022 május 31-én, VII-ik alkalommal szerveztük meg az “Ovis Ki Mit Tud” körzeti játékos vetélkedőt, amelyben Székelykeresztúr – Betfalva, Fiatfalva, Újszékely, Székelyszenterzsébet, Kis-és Nagysolymos, Siménfalva, Nagygalambfalva  óvodásai a környezetvédelem témakörében …Bővebben »
 • Vertikális tanösvény

  Vertikális tanösvény

  A vertikális tanösvény projektötlettel iskolánk csapata ELSŐ helyezést ért el a Székelykeresztúri Kistérség Szövetség által szervezett KiFi Tud vetélkedőn. Gratulálunk: Barabás Blanka, Dán Kinga, Gábor Glória, Pál Judit, Szilágyi Annamária …Bővebben »
 • A tinédzserek értékei a múltban és most…

  A tinédzserek értékei a múltban és most…

  A Kolozsvári Megyei Erőforrás és Pszichópedagógiai Központ Psiho+ megnevezéssel országos projektet kezdeményezett, melynek célja a fiatalok megszólítása, érzékenyítése volt a következő témák irányába: – mi változott a szülők, nagyszülők generációjának …Bővebben »
 • Projektlátogatással egybekötött körutat tettek vidékünkön az ózdi Szécsenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium (SZIKSZI) pedagógusai és diákjai

  Projektlátogatással egybekötött körutat tettek vidékünkön az ózdi Szécsenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium (SZIKSZI) pedagógusai és diákjai

  A május 5-10-e közti időszakban az ózdi SZIKSZI diákjai és pedagógusai egy sikeresen megpályázott Határtalanul projekt keretén belül iskolánkba, a Zeyk Domokos Technológiai Líceumba tettek látogatást, illetve az itt tartózkodásuk …Bővebben »
 • Nemzeti nap-Honismereti vetélkedő ’48 ünnepén

  Nemzeti nap-Honismereti vetélkedő ’48 ünnepén

  2022. március 15-én a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban Honismereti vetélkedővel vette kezdetét a megemlékező, forradalmat felidéző rendezvények sora. A rendezvényen az iskolában tartózkodó osztályok mindenike képviseltette magát, ily módon 8 …Bővebben »
 • Márciusi ifjak szellemisége

  Márciusi ifjak szellemisége

  Március 15-én a magyar nemzet egyik legbüszkébb napjára emlékezünk. A napra, amikor elnyomói ellen fordulva “talpra állt” a magyar, felemelte a hangját és megfogalmazta azokat a gondolatokat, amelyek a mai …Bővebben »
 • Mesterségek Nemzeti Napja

  Mesterségek Nemzeti Napja

  A Mesterségek Nemzeti Napja alkalmából, diákjaink a kereskedelem rejtelmeivel ismerkedtek egy szimulációs vetélkedőn keresztül, iskolánk dísztermében.  A diákok 4 fős csapatokat alkottak, amelyek egy-egy vállalkozást testesítettek meg és feladatuk „kacsák …Bővebben »
 • Kereskedelmi eladó szakma

  Kereskedelmi eladó szakma

  Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, szereted a változatos kihívásokat és fontos számodra a hosszútávú karrierlehetőség, akkor a kereskedelmi- eladó szakma a neked való. A képzés bemutatása A gyakorlatközpontú képzés három évig …Bővebben »
 • Farsangoló

  Farsangoló

  Február 11-én az iskolánk tanulói jelmezbe öltöztek: jelmezek bemutatása versekben, mozgásos gyermekdalok, táncolás, ritmusok tapsolása, versenyek (Ki a leggyorsabb ivó?, Csokietetés bekötött szemmel) és farsangi eszem-iszom volt. Ez mindannyiunk számára …Bővebben »
 • Téli pillanatok

  Téli pillanatok

  A tél akármilyen faggyal érkezik, mégis öröm a gyerekeknek. Egy kevés abból, amikor az órák közti szünetekben a vidámember készítés, vagyis Hó-hó- Hóember készítése volt a játék. Mi pedagógusok pedig …Bővebben »
 • Decemberi szeretetmorzsák

  Decemberi szeretetmorzsák

  Köszönetünket fejezzük ki a székelykeresztúri “Szent Kereszt” Kolping Családnak, hogy Mikulás napján és Karácsonyra hangolódva a fiatfalvi iskolások édes szeretet-csomagokat kaphattak.Bővebben »