Aktuális

 • VETPACT PROJEKT- EL SALVADOR

  VETPACT PROJEKT- EL SALVADOR

  November 21-26 között az Erdélyi Ifjúsági Egyesület képviseletében Nagy Attila és a Zeyk Domokos Technológiai Líceum részéről Kiss József igazgató, valamint Baciu Gyöngyvér, Kornis Melinda és Balázs Mihály tanárok reszt …Bővebben »
 • Fegyverek és virágok (Megemlékező kulturális műsor)

  Fegyverek és virágok (Megemlékező kulturális műsor)

  Amint az előadás címe is sarkalatosan jelzi, igyekeztünk október 23-ának eseményeit, érzésvilágát a maga sokszínűségében megragadni: érzékeltettük az erőt, az ellenállást, de, valahol a jelszavak, rohanás, heves öntudat mögött, a …Bővebben »
 • CIVIL és/vagy VÁLLALKOZÓ?

  CIVIL és/vagy VÁLLALKOZÓ?

  Szeptember 16-án,szombaton,CIVIL és/vagy VÁLLALKOZÓ? címmel került megrendezésre az Erdélyi Ifjúsági Egyesület Szinergia Projektjében résztvevő intézmények szervezésében(lásd a rendezvénysorozat plakátját)az a nagyon sokrétű,felelős civiltudatot erősítő egész napos előadássorozat,ahol első kézből,hiteles forrásokból …Bővebben »
 • A WP3 fázis előkészítő szakasza

  A WP3 fázis előkészítő szakasza

  A 2023 november 21-26 közti időszak előkészítése, pontosabban a WP3 fázis iskolai szintű szervezési időszaka zajlik éppen a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban. Az El Salvador-i találkozón sor kerül a tulajdonképpeni, …Bővebben »
 • Sikeres pályázat

  Sikeres pályázat

  Újra bővült a Zeyk Domokos Tehnológia Liceum Tankertjének eszköztára, a 2022-es tanévben második pályázatunk is pozitív bírálat alá került a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt  által. Mivel 600.000 forintra kaptunk jóváírást …Bővebben »
 • Sikeres szakvizsga

  Sikeres szakvizsga

  Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum 34 diákja szakvizsgázott sikeresen, a kiváló szakmai képzésnek köszönhetően. Az asztalos szakosztályos tanulók iskolánk tanműhelyében vizsgáztak, ahol konkrét asztalos feladatokat, gyakorlatokat kellett elvégezniük, majd …Bővebben »
 • Erasmus+, VET PACT szakmai találkozó Valenciában

  Erasmus+, VET PACT szakmai találkozó Valenciában

  A Zeyk Domokos Technológiai Líceum két tanára, Baciu Gyöngyvér, mérnök-tanár és Kornis Melinda, iskolai tanácsadó tanár, szakértői minőségben 2023 jún. 9-15-ig részt vett az ERASMUS+ VET PACT elnevezésű projekt spanyolországi …Bővebben »
 • A Zeyk Domokos Technológiai Líceum épületének feljavítási munkálatai

  A Zeyk Domokos Technológiai Líceum épületének feljavítási munkálatai

  Jó ütemben haladnak a felújítási munkálatok a Zeyk Domokos Technológiai Líceum épületén. A három hónapja elkezdett munkálatok során a főépület legfelső két szintjén folynak a munkálatok, a legfelső szinten már …Bővebben »
 • A Zeyk Domokos Technológia Líceum tankertje

  A Zeyk Domokos Technológia Líceum tankertje

  A gyümölcs és a szőlőtermesztés tanítása, gyakorlása mellé az elmúlt ősz folyamán egy kisebb bemutató méhészetet telepítettünk. Igy a diákok és a felnőtt oktatás igényére bemutatni és szemléltetni tudjuk megfelelően …Bővebben »
 • VET-PACT

  VET-PACT

  Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum partnerként vesz részt az Erdélyi Ifjúsági Egyesület által koordinált Erasmus + projektben, amelynek címe „Enhancing VET Practices and Capacities through Transformative Learning”. A project …Bővebben »
 • Aquapónia a Zeykben

  Aquapónia a Zeykben

  Egy hosszú és izgalmas út végéhez értünk, ugyanis elkészült iskolánk aquapóniája, amelynek segítségével bemutatható és szemléltethető az, ahogyan két különböző élővilág (növények és a halak) kölcsönösen fenntartják egymást, ugyanis az …Bővebben »
 • Március 15-i megemlékezés Debrecenben

  Március 15-i megemlékezés Debrecenben

  A Rákóczi Szövetség által kiírt támogatás segítségével iskolánk egy népesebb diákcsapata Tekeres Imola, történelem- földrajz szakos tanárnő és Kornis Melinda, iskolai tanácsadó tanár kíséretében megízlelhette, hogy milyen megemlékezni a 48-as …Bővebben »
 • Történések a Benedek Elek általános iskolában

  Történések a Benedek Elek általános iskolában

  Március 15 Március 15-én több helyszínen is megelevenedik a történelem, ráadásul a legtöbb eseményt kifejezetten úgy szervezik, hogy a gyerekekhez is közelebb hozzák az 1848-49-es szabadságharc történéseit Ünnepnap van, március 15-e. Tudod, …Bővebben »
 • Aquapónia előadás

  Aquapónia előadás

  Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum sikeresen pályázott a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány által koordinált Heuréka alaphoz. A megnyer összegből egy kisméretű aquapóniát hozunk létre, amelynek segítségével bemutatható és szemléltethető lesz …Bővebben »
 • Adventi Koncert

  Adventi Koncert

  December 8-án került sor iskolánk hagyományos Adventi koncertjére. A szervező diákok és tanárok zenés összeállítással ajándékozták meg a jelenlevőket, meghitt ünnepi hangulatot teremtve.  A diákok kilenc dalt adtak elő Balázs …Bővebben »
 • Tolerancia nap a Zeykben

  Tolerancia nap a Zeykben

  2022. november 22-én Tolerancia napi vetélkedőre került sor a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban. A vetélkedőre 9 csapat nevezett be a IX., XI. osztályok tanulói közül. A sorra következő kérdések közt …Bővebben »
 • Osztálybajnokság a Zeykben

  Osztálybajnokság a Zeykben

  Újból megszervezésre került a már lassan hagyománnyá váló osztálybajnokság a Zeyk Domokos Technológiai Líceum keretén belül. November 2-án rajtolt el az iskola sportcsarnokában a második osztálybajnokság, amit már nagy izgalommal …Bővebben »
 • Október 18-a, az Emberkereskedelem elleni küzdelem napja

  Október 18-a, az Emberkereskedelem elleni küzdelem napja

  A Zeyk Domokos Technológiai Líceum X. osztályainak tanulói az emberkereskedelem elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet érdekes plakátok elkészítése által. Mindezt megelőzte egy beszélgetés az emberkereskedelem világszintű terjedéséről, valamint …Bővebben »
 • Emberek, akik történelmet írtak- Október 6

  Emberek, akik történelmet írtak- Október 6

  Theodor Baillet von Latour császári hadügyminiszter meggyilkolásának és a bécsi forradalom kitörésének első évfordulóján, 1849. október 6-án, tizenhárom honvédtisztet végeztek ki Aradon. Azóta a forradalom és szabadságharc vérbefojtásának gyásznapjaként emlékezünk …Bővebben »
 • Fotópályázat a Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulói részére

  Fotópályázat a Zeyk Domokos Technológiai Líceum tanulói részére

  A pályázat témája: Az ősz A pályázaton részt vehet minden iskolánkban tanuló diák, az adott témát feldolgozva. A téma szabadon értelmezhető és újragondolható. Feltétel, hogy az adott témához kapcsolódnia kell. …Bővebben »
 • Kirándulás Ózdon!

  Kirándulás Ózdon!

  2022. szeptember 26. – október 1. között iskolánk 21 diákja és 3 kísérőtanára ismerkedett Ózddal és környékével. A kirándulás első napján ellátogattunk Lillafüredre, ahol megtekintettük Magyarország legnagyobb esésű zuhatagát, a …Bővebben »
 • Gólyabál a Zeykben

  Gólyabál a Zeykben

  Két év kihagyás után került újra megszervezésre a gólyabál, amelyet a gólyahét előzött meg. A gólyahéten a kisgólyák megkülönböztetett jelzéssel „közlekedtek” és minden nap elpróbálták a gólyatáncot és éneket. A …Bővebben »
 • Maturandusz a Zeykben

  Maturandusz a Zeykben

  2022. május 19-én a Zeyk Domokos Technológiai Líceum végzős osztályának tanulói váltak nagykorúvá. A szépen feldíszített sportcsarnok, a végzősök gyönyörű ruhái, az ünneplőbe öltözött alsóbb tagozatosok sorai, a meghatódott hozzátartozók, …Bővebben »
 • „VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

  „VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

  2022 május 31-én, VII-ik alkalommal szerveztük meg az “Ovis Ki Mit Tud” körzeti játékos vetélkedőt, amelyben Székelykeresztúr – Betfalva, Fiatfalva, Újszékely, Székelyszenterzsébet, Kis-és Nagysolymos, Siménfalva, Nagygalambfalva  óvodásai a környezetvédelem témakörében …Bővebben »
 • Vertikális tanösvény

  Vertikális tanösvény

  A vertikális tanösvény projektötlettel iskolánk csapata ELSŐ helyezést ért el a Székelykeresztúri Kistérség Szövetség által szervezett KiFi Tud vetélkedőn. Gratulálunk: Barabás Blanka, Dán Kinga, Gábor Glória, Pál Judit, Szilágyi Annamária …Bővebben »