VET-PACT

Iskolánk a Zeyk Domokos Technológiai Líceum partnerként vesz részt az Erdélyi Ifjúsági Egyesület által koordinált Erasmus + projektben, amelynek címe „Enhancing VET Practices and Capacities through Transformative Learning”. A project 28 hónapig tart 2023. február 1. és 2025. június 1. között.

A projektben tíz partner egyesület és szakiskola vesz részt számos országból Romániából, Magyarországról, Spanyolországból, Argentinából, Kolumbiából és El Salvadorból.

A projekt céljai:

  • Tanterv kidolgozása a szakoktatás számára
  • Egy platform létrehozása a jógyakorlatok és eszközök számára
  • Egy hálózat létrehozása a szakképzéssel foglalkozó intézmények között, elősegítve és ösztönözve a közöttük lévő együttműködést
  • Az innováció és a folyamatos fejlesztés előmozdítása a szakképzéssel foglalkozó intézményekben

A projekt első mozzanataként iskolánk tanárai Balázs Mihály és Kornis Melinda jó gyakorlatokat készítettek a környezetneveléssel és problémamegoldó készség fejlesztésével kapcsolatosan, majd az Erdélyi Ifjúsági Egyesület munkatársai interjút készítettek Balázs Mihály iskolánk tanárával a szakmai oktatás jelenlegi helyzetéről. A projekt júniusban folytatódik, amikor is a Spanyolországi partnerekhez látogatunk tapasztalatcserére.