Ötödször is Budapest

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum 28 diákja és 3 kísérő tanára a budapesti Pogány Frigyes Szakközépiskola partnereként ötödik alkalommal vettek részt a HATÁRTALAN pályázatban 2021. szeptember 27 és október 1 között.

Nagyon gyorsan felkészültünk a kirándulásra, hiszen alig kezdődött meg az iskola mi máris indultunk.

28-diák izgulta végig a két hét előkészületeket, hogy a COVID járvány miatt lezárják a határt. És sikerült eljutnunk Budapestre. Budapest mindig nagy élmény a faluról vagy kisvárosból fellátogató diákoknak, akik közül egyesek még a városhatárt sem lépték át eddig. A nagyvárosi forgatag, a metrózás már önmagában felejthetetlenné tette a kirándulást. A földalatti kisvasút múzeumban a metró elődjére ültünk fel.  A hetet viszont a programok tették teljessé. A program része volt a gödöllői királyi kastély meglátogatása, ami, többek között, egykor I. Ferenc József és Erzsébet királyné pihenő rezidenciája volt. A program kulturális részét hosszú séták egészítették ki. Körbejártuk a Parlamentet, a Hősök terén fényképezkedtünk, este pedig a várost a Citadelláról csodáltuk meg.

Egy délután a Pogány Frigyes Szakközépiskolában sor került a keresztúri és budapesti diákok barátságos focimérkőzésére.

Az időjárás kedvező volt egy állatkerti sétára. Budapest árnyoldalát is megismertük, amikor látogatást tettünk a rendőrmúzeumban.

A kulturális programok mellett a kulináris élvezeteknek is átengedtük magunkat. A csokoládé múzeumba 12 féle csokoládét kóstolhattunk meg, sőt saját csokoládét is készítettünk, amit szeretteinknek hazahozhatunk.  A program zárásaként egy 3D-s mozit néztünk meg az Aréna plázában, amit „shoppingolás” előzött meg. Az est fényeiben búcsút vettünk Budapesttől, és reménykedünk, hogy 2022 áprilisában újra részesei lehetünk egy ilyen csodás kirándulásnak.