Okostábla a diákok szolgálatába

A Betfalváért Közösségi Egyesület iskolánknak egy interaktív táblát valamint egy hozzátartozó projektort adományozott.

Az okostáblát szinte valamennyi tanórán tudjuk használni, új ismeretek elsajátításában, elmélyítésében, játékos matematikai feladatok megoldásában, a helyesírás gyakorlásában, szövegeknek, verseknek a feldolgozásában, filmek vetítésére, prezentálására.

Egy nagyszerű motiválási lehetőség, ezzel változatosabbá, érdekesebbé tudjuk tenni az órákat.

A gyerekeknek nagyon tetszik, szeretik az interaktív tevékenységeket, a gyakorló feladatok, játékos rejtvények megoldását, a magyarázatra is jobban figyelnek, hiszen látják is és hallják is az új dolgokat. Ha pedig mindez interaktív módon történik, akkor az azonnali visszacsatolás révén a tanulás máris élményszerűvé válik.

Fontos, hogy az internet világának a veszélyeire is felhívjuk a gyerekek figyelmét, ugyanakkor arra is, hogy milyen fontos információszerzési forrás lehet maga az internet. Erre is lehetőséget nyújt az új eszköz használata, közben fejlődik a gyerekek digitális kompetenciája, hisz a mai virtuális világban ez az ismeret már nélkülözhetetlen.

Köszönjük az Egyesületnek, hogy adományukkal hozzájárultak, hogy iskolánk tanulói e modern oktatási eszköz által nyújtott tanítási-tanulási élményben részesülhetnek.