Kis cukrászok tábora

A betfalvi Tompa László Elemi Iskola és Óvoda támogatást nyert a Székelykeresztúr Város Önkormányzata által kiírt pályázaton. Ezáltal első alkalommal, 2021. július 12-16 között, sikerült megszervezni a kisgyerekeknek egy olyan nyári tábort, ahol a sütés-főzésé volt a főszerep.

A pályázati pénzből megvásároltuk az elektromos sütőt, egy indukciós főzőlapot, konyhai eszközöket valamint a szükséges alapanyagokat.

A táborban a tevékenységek tematikusan épültek egymásra. Naponta egy–egy mese köré építve, énekeltünk, kísérleteztünk, alkottunk, játszódtunk, a fő mozzanat természetesen a sütés volt. Kisebb csoportokban dolgozva megismerkedtünk az alapanyagokkal, mérő- és konyhai eszközökkel, a sütő és a főzőlap használatával. Receptek alapján a gyerekek kimérték, összedolgozták a süteményeket, majd megsütöttük, és jóízűen elfogyasztottuk.

A megvásárolt eszközöket a továbbiakban is használni fogjuk a gyerekekkel, a különböző ünnepkörök, valamint az elkövetkezendő táborok alkalmával. Köszönjük Székelykeresztúr Város Önkormányzatának, valamint a Zeyk Domokos Technológiai Líceum „Pro Scholae” Alapítványának a támogatást, ami által a betfalvi gyerekek egy sikeres, örömteli, hasznos táborban vehettek részt.

A betfalvi tanítónők és óvónők