In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Székelykeresztúri szakiskolások franciaországi tanulmányúton

P. Dávid Tünde,  www.szekelyhon.ro 

A székelykeresztúri Zeyk Domokos Iskolaközpont nyolc diákja Franciaországban járt tanulmányi kiránduláson a Lenoardo-program keretében, miután az iskola immár másodszorra pályázta meg sikeresen az uniós projektet.

Az 1995-ben elindított európai uniós Leonardo-program a szakképzés területén létrejövő nemzetközi együttműködéseket támogatja, az egyének szakmai készségeinek és képességeinek fejlesztésétől kezdve a szakképzési rendszerek, intézmények és gyakorlatok minőségi javításáig. A program lehetővé teszi az Európán belüli mobilitást, az oktatási rendszerekre, tanulási módokra, módszertanokra vonatkozó tapasztalatok cseréjét. Ebben a programban vett részt a 2009/10-es tanév során már másodszor a Zeyk Domokos Iskolaközpont, a márciusban tett tanulmányi útjukról a „leonárdós“ zeykesek május 14-én az iskola dísztermében ünnepélyes bemutattót tartottak tanáraiknak, szüleiknek, meghívottaiknak.

A diákok naplójegyzetek, vetített képes és filmes előadások segítségével számoltak be a különböző szakmai programokról, amelyeket franciaországi tartózkodásuk során a partneriskola – Amiens Le Paraclet Mezőgazdasági Szakközépiskola – szervezett nekik. A zeykesek az iskola farmján, valamint két családi farmon is gyakorlatoztak, bekapcsolódtak ezek mindennapi életébe, és ezáltal a mezőgazdaság, állattenyésztés, könyvelés és kereskedelem terén gyűjthettek elméleti és gyakorlati ismereteket, tapasztalatokat. Ezek mellett számos élménnyel is gazdagodtak külföldi útjuk során (Párizs, Eiffel-torony, hajókázás a Szajnán, Versailles, Atlanti-óceán partja…).

Ki olvas minket

Oldalainkat 10 vendég böngészi