In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

SZAKMASZTÁR

írta: Vas Melinda

Az idei tanévben is megrendezésre került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett Szakma Kivalló Tanulója Verseny. A versenyre az erdélyi szakképző intézmények végzős diákjai is benevezhettek. Az előválogatóra 2018-ban 43 szakmából 7500 diák jelentkezett. Iskolánkból négy tanuló vett részt az írásbeli elődöntőn, női ruhakészítő szakmai ágon. Szép eredményeket ért el mind a négy tanuló, azonban a középdöntőbe Szilveszter Kinga XI-es textiltermék készítő szakon tanuló diákunk jutott tovább. A középdöntőt Szombathelyen rendezték meg. Itt a tanulók gyakorlati tudása került megmérettetésre.

Nyolc versenyzőből egyetlen külhoniként vettünk részt a versenyen. A nyolc órán át tartó verseny igazi megpróbáltatás volt a tanulók számára, melyet Kinga gond nélkül oldott meg.

Büszkeséggel valljuk, hogy Erdélyből egyetlen versenyzőjeként immáron másodszor, a tavaly döntős asztalos tanulónk, Balázs Norbert után, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum diákja vehet részt az áprilisban Budapesten megrendezésre kerülő Szakma Sztár versenyen.

Ki olvas minket

Oldalainkat 20 vendég böngészi