In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

SZAKMASZTÁR FESZTIVÁL

írta: Berényi Hajnal RMPSZ

2017. április 24-26.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár versenyének országos döntőjén, a középdöntőn elért eredmények alapján Erdélyből egy versenyző vett részt, Balázs Norbert (asztalos), a székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceumból, Vass Ibolya felkészítő tanár diákja. 

A 2017-es, jubileumi, 10. Szakma Sztár fesztiválra a HUNGEXPO FG pavilonjában került sor április 24–26 között. A versenyt végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára tartották, 41 szakmában. A hivatalos megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök és Parragh László, az MKIK elnöke köszöntötte a résztvevőket, a megnyitót követően indult a verseny. 

Az asztalos szakmában versenyző diákok egy fali szekrényt kellett elkészítsenek prototípus és műszaki rajz alapján. A versenyző diákok a verseny ideje alatt (hétfőn és kedden reggeltől délutánig) nem hagyhatták el a standjukat, az ebédre kapott óriásszendvicset is saját standjuknál fogyasztották el. A felkészítő tanárok a verseny ideje alatt nem kommunikálhattak a diákokkal.
Eredményhirdetésre, záróünnepélyre szerdán, április 26-án került sor, szakmánként három helyezettet díjaztak, illetve a külhoni résztvevők a Miniszterelnökség különdíját vehették át. Erdélyi versenyzőnket, Balázs Norbertet külhoni 1. díjjal jutalmazták. A szakmájában a versenyzők közül a 2. helyezettel egyező pontszámot ért el.
Gratulálunk a nagyon szép eredményhez.

Ki olvas minket

Oldalainkat 15 vendég böngészi