In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

ZEYKES DIÁK A SZAKMASZTÁR VERSENY DÖNTŐJÉBEN

írta: Vass Ibolya

2017. április 24-26

2015 a külhoni magyar szakképzés éve program folytatásaként a Nemzetpolitikai Államtitkárság felajánlotta a részvétel lehetőségét külhoni magyar diákok számára a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szakma Sztár versenyén.
A verseny célkitűzése a gyakorlatigényes “fizikai” szakmák társdalmi presztizsének és vonzerejének növelése a szakmát tanulás népszerűsítése révén, melynek kiemelt üzenete “A jó szakma felér egy diplomával”. 

A Romániai Magyar Pedagógus Szövetség felhívása nyomán iskolánkból négy tanuló nevezett be erre a versenyre. A 2017. január 14-én sorra kerülő erdélyi elődöntő elméleti ismereteket felmérő szakaszán elért pontszámok alapján a verseny középdöntőjébe Balázs Norbert asztalos szakon tanuló diák jutott tovább. 

A verseny összetett követelményeire felkészülni, igen komoly hozzáállást, kitartó munkát, szakmai tudást és felkészülést igényelt. Kizáró jellegű követelmény volt, (még itthon kellett megvalósítani) egy úgynevezett “versenyremek” tervezése, elkészítése, valamint a termék műszaki dokumentációjának összeállítása és beküldése megadott határidőre. így készítettük el verseny remekünket a szétszedhető felépítésű intarziás kisasztalt, amely elnyerte a versenybizottság tetszését.
A középdöntőre március 13-án került sor Budapesten a Budapesti Komplex SzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában.
Az ünnepi megnyitót munkavédelmi felkészítő, gyakorlati versenytevékenység, valamint szóbeli vizsga követett. Az iskola faipari tanműhelyében prototípus és műszaki rajz alapján faipari kisgépek és kéziszerszámok használatával szerszámos ládát kellett elkészíteni a versenyzőknek, amelyet a szakmai bizottság megadott szempontok szerint értékelt. A szóbeli tételhúzás után Norbert, a furnérokról szerzett ismereteit kellett bemutassa. A verseny után a pozitív visszajelzésekből már éreztük, hogy mindenképpen becsülettel képviseltük iskolánkat (s Erdélyt). Még két napot kellett várnunk a hivatalos eredményhirdetésre, de most már tudjuk, hogy Norbi bejutott a Szakma Sztár Verseny országos döntőjére, mely április 24-26 között kerül megrendezésre Budapesten.
Gratulálunk Norbinak az eddig elért szép eredményéhez, kívánunk kitartást a felkészülésben és szerencsét a megmérettetéshez.

 

 

Ki olvas minket

Oldalainkat 26 vendég böngészi