In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Különböző kultúrák ugyanazon a színpadon - Törökország

írta: Valentin Réka

2015. október 11-18.

A „Different cultures on the same stage”(Különböző kultúrák ugyanazon a színpadon) című Erasmus+ pályázat következő találkozásához érkeztünk 2015 október 12-17 között. A találkozás helye Törökország volt, ahol a göksuni Kanlikavak Musa Ayar Çok Programli Lisesi fogadott. A göksuni iskola sokoldalú programmal várt minket. Az iskola bemutatása után, amelynek során megtekintettük az iskola diákjainak bemutatóját az iskoláról, városukról, a helyi nevezetességekről és híres emberekről, tanórákat látogattunk, majd egy rusztikus kerti ebéd keretén belül ízelítőt kaptunk a hagyományos török konyhából.

 A következő napok a projekt megbeszélések mellett a térség nevezetességeinek megismeréséről szóltak. A látogatás során eljutottunk Kayseri-be, ahol többek között helyi kézművestermékeket láthattunk, de kipróbálhattuk az agyagedények készítését is. A következő állomás a Göreme Nemzeti Park és annak sziklatemplomai voltak Kappadókiában. A festői szépségű sziklarengeteg egykor az anatóliai kereszténység központja volt. Megkóstoltuk Kahramanmaraş nevezetes fagylaltját, amely nem olvad el. Megtekintettük a kahramanmaraşi várat, amely a franciák elleni szabadságharcban megrongálódott—e harcban tanusított bátorságáról kapta nevét a város, „hős.” Ezután a híres Bazaar-ba látogattunk el, ahol kedvünkre vásárolhattunk a helyi termékekből, természetesen alkudozás árán. A vendégszeretetükről híres törökök nem hazudtolták meg önmagukat, a színes program mellett kéréseinket is teljesítették. Így került sor Törökország harmadik legnagyobb mecsetjének megtekintésére Kahranmanmaraş-ban, valamint a kappadókiai „Tündérkémények” megcsodálására. 

A látványosságok megtekintése igazi élmény volt, de a legnagyobb mégis az emberek érdeklődése és kedvessége volt, amelyhez a török tea azonnali felszolgálása elengedhetetlenül hozzátartozott.

A következő találkozás 2016 áprilisában lesz, amelynek során a mi iskolánk fogadja majd a csapatokat.

Még több kép

Ki olvas minket

Oldalainkat 9 vendég böngészi