In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Karcagi kirándulás

2015. június 4-8.

írta: Tekeres Imola

Csütörtökön a hajnali órákban indultunk útnak, hogy részt vehessünk a város, illetve az iskola megemlékező ünnepségén. Karcagra a Trianoni megemlékezés napján érkeztünk a Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakiskola és Kollégium udvarára ahol diákjaink egy rövid megemlékező műsorral kapcsolódtak be az iskolai ünnepség menetébe. Majd ezt követően sor került az általunk vitt, Székelyföldben gyökerezett fenyő ültetésére az iskola udvarán és közösen megkoszorúztuk Szentannai Sámuel sírját. A délután folyamán az iskolában folyó szakoktatást, valamint a műhelyek felszereltségét tekinthettük meg az ottani kollegák és az igazgató bemutatásával. Egyes eszközöket, járműveket lehetőségünk nyílt kipróbálni. Elszállásolásunk az iskola kollégiumában történt. 

Pénteken délelőtt sportvetélkedőkre került sor az iskola udvarán a karcagi diákokkal közösen. Délután a Kun-lovarda kocsis szekereivel sétakocsikázáson vettünk részt a városban, ahol megtekintettük a város főterét és fontosabb nevezetességeit.
Szombaton délelőtt a Hortobágy nevezetességeit (Zádor-híd) délután a Tisza-tó élővilágát sikerült megcsodálnunk egy komppal történő körút során. Ezt követően gyalogosan bemerészkedtünk a tanösvényre ahol többek között a pákászok életébe nyerhettünk betekintés.
Vasárnap délelőtt ellátogattunk Kisújszállásra, a Horváth tanyára, ahol ízelítőt kaptunk a kun történelem és hagyományok színes világából. Itt a diákoknak lehetőségük nyílt kipróbálni az íjjászkodást és lovaglást. A rekkenő hőség enyhítése érdekében egy fürdőzésen vettünk részt a Kumánia fürdőben Kisújszálláson.
Egy közös vacsora keretén belül a diákjaink elbúcsúztak az ottani diákoktól, a mielőbbi viszontlátás reményében.
Útban hazafele betértünk a tordai sóbányába, ahol lenyűgöző látvány fogadott.
A diákok és kísérőik élményekben gazdag napokat tudhattak maguk mögött.

Ki olvas minket

Oldalainkat 10 vendég böngészi