In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Különböző kultúrák ugyanazon a színpadon

2015. április 12-19.

írta: Dénes Zsófia és Kornis Melinda

„Different cultures on the same stage”(Különböző kultúrák ugyanazon a színpadon) címmel iskolánk Erasmus+ pályázatot nyert, amelynek lebonyolítására 2014 szeptembere és 2016 augusztusa között kerül sor. A pályázat résztvevői iskolánkon kívül a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, Magyarország, a göksuni Kanlikavak Musa Ayar Cok Programli Lisesi, Törökország valamint a római Liceo Gimnasio Statale Immanuel Kant, Olaszország.

A pályázat bevezető találkozására ez év januárjában került sor, a pályázat levezetését koordináló magyar iskolánál. Itt megbeszéltük és leszögeztük a tevékenységek időpontjait, elosztottuk a feladatokat és kijelöltük a felelős csapatokat.
A pályázat feladatai közé tartozik egy közös honlap üzemeltetése, ezen osztjuk meg az iskolák által szervezett tevékenységekről készült felvételeket, fényképeket, beszámolókat. Közös, négynyelvű szótárt állítottunk össze a leghasználatosabb szavakból, kifejezésekből. A pályázat feladatai közé tartozik továbbá, hogy a vendéglátó csapat bemutassa országa kulturális sajátosságait, gasztronómiai különlegességeit és iskolája tevékenységeiből ízelítőt nyújtson az odaérkező vendégeknek.
Az elmúlt héten került sor az első találkozásra az olaszországi iskolában. A kiutazó tanároknak az ottani tanulók bemutatták intézményüket, lehetőségünk volt betekinteni az olasz iskolarendszerbe, tanórákat látogattunk és megtekintettük az olasz tanulók tartalmas és érdekes bemutatóit Róma városáról, a helyi nevezetességekről, a legjelentősebb olasz írókról és nem utolsó sorban az iskola színes és sokoldalú tevékenységeiről. A következőkben hasonló tevékenységekre kerül sor a projektben résztvevő partnereknél az iskolák diákjainak bevonásával.

Ki olvas minket

Oldalainkat 7 vendég böngészi