In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Pályázati beszámoló/ Prezentarea proiecte

írta: Dénes Zsófia

2013. november 20.

November 20.-án délután került sor iskolánkban arra az összefoglaló beszámolóra, amelyben két, a szakmai képzés szempontjából nagyobb jelentőséggel bíró pályázatot ismertettünk.

Bevezetésként Dénes Zsófia, aligazgatónő tartott rövid beszámolót az iskola által lebonyolított pályázatokról. Ismertette a Leonardo da Vinci „Egész életen át tartó tanulás” program fő célkitűzését. Elmondta, hogy a Zeyk Domokos Technológiai Líceum minden olyan pályázási lehetőséget kihasznál, amellyel tanulói szakmai és szellemi fejlődését segítheti. Összefoglalta az iskola által 2007-től mostanáig megnyert pályázatokat.

Az első bemutatót a Leonardo da Vinci pályázat tizenkét résztvevője tartotta. Beszámoltak élményeikről, benyomásaikról, szakmai téren elért eredményeikről. Ismertették partneriskolánkat a Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskolát és Kollégiumot, Bábolna városát és a város nevezetességeit. Beszámoltak a három hét alatt tanultakról, a lótartás, lószerszám készítés és lovas turizmus területein összegyűjtött tapasztalataikról. Nagyon sokat jelentett számukra, hogy megismerkedhettek az ottani hagyományokkal, kultúrával, gazdasággal, megtekinthették Magyarország látnivalóit. A program befejezésével egy időben diákjaink Europass tanúsítványt kaptak a szakmai felkészülésről, valamint Europass nyelvi útlevéllel lettek gazdagabbak, amelyeket reményeink szerint felhasználnak életpályájuk építésében.
Folytatásként Balázs Mihály, közgazdász szaktanár ismertette a „Határtalanul” pályázatot, ennek célkitűzéseit és fontosságát diákjaink számára.
A Budafokon tett látogatásról és az itt lezajlott szakmai tevékenységről számolt be a XII. közgazdasági osztály négy diákja. Színvonalas, tartalmas bemutatójuk betekintést nyújtott a Soós István Borászati Szakképző Iskola életébe és a borász mesterség titkaiba.
A két pályázat által tanulóink nem csak szakmai, hanem kulturális téren is sokat fejlődtek.


În data de 20 noiembrie a avut loc în sala de festivitate a liceului nostru prezentarea a două proiecte, importante din punctul de vedere al pregătirii profesionale a elevilor noştrii, proiectul Leonardo da Vinci şi proiectul „Hatartalanul”.
Pentru început d-na director adjunct a prezentat un scurt istoric al proiectelor derulate de instituţia noastră în decursul ultimilor ani. A vorbit despre importanţa proiectelor de „Învăţare pe tot parcursul vieţii” şi principalele obiective ale proiectelor Leonardo da Vinci. A subliniat faptul că Liceul Tehnologic „Zeyk Domokos” profită de toate oportunităţile de a participa la proiecte care contribuie la dezvoltarea profesională, culturală şi socială a elevilor.
Prima prezentare a fost ţinută de doisprezece dintre elevii care au participat la cele două stagii ale proiectului Leonardo da Vinci. Au vorbit despre impresiile trăite, experienţele adunate şi progresul profesional realizat. Au făcut o scurtă prezentare a şcolii partenere, Pettko-Szandtner Szakkepzo Iskola es Kollegium, a oraşului Babolna şi a atracţiilor din acest oraş. Au vorbit deasemenea despre cele învăţate în cele trei săptămâni ale mobilităţii, despre experienţa adunată în domeniile confecţionării articolelor de călărie, a îngrijirii cailor şi al turismului ecvestru. A însemnat foarte mult pentru ei faptul că au avut posibilitatea să cunoască tradiţiile, cultura şi economia ţării vecine. Odată cu încheierea mobilităţii elevii noştrii au primit un Document de mobilitate Europass, un Paşaport lingvistc Europass precum şi un Certificat de participare la mobilitate din partea instituţiei de primire.
În continuare d-ul Balazs Mihaly, profesor de discipline economice, a prezentat proiectul „Hatartalanul”, obiectivele programului şi importanţa lui din punctul de vedere a elevilor noştrii.
Un astfel de proiect s-a derulat la Budafok, împreună cu şcoala Soos Istvan Boraszati Szakkozepiskola. Despre acesta au vorbit patru elevi din clasa a XII-a, profil economic. Prezentarea lor interesantă şi captivantă a oferit posibilitatea de a afla lucruri interesante despre şcoala parteneră şi despre prepararea vinului de calitate.
Prin aceste experienţe elevii noştrii au avut de câştigat atât din punct de vedere social cât şi din punct de vedere cultural.

Ki olvas minket

Oldalainkat 14 vendég böngészi