In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Ismét Leonardós franciák a Zeykben

írta: Antal Erzsébet programfelelős

2013.április 30 - május 6

Két év szünet után, április 30 - május 6 között ismét fogadhattuk a franciaországi Amiens le Paraclet mezőgazdasági szakközépiskola küldöttségét: 

a Leonardo da Vinci európai pályázat keretében 19 diák és 6 felnőtt érkezett tanulmányi kirándulásra.

Rövid földrajz - történelem tájékoztató után, iskolánkat mutattuk be, osztályokat, műhelyeket, az itt folyó munkát, a szakoktatást. A tanítási nehézségek, az elhelyezkedési lehetőségek, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, valamint a romaintegráció felől érdeklődtek.
Három napot Varságon töltöttünk. Szekeres túrán gyönyörködhettek a táj szépségeiben, az ott élő emberek életébe nyertek betekintést, ismerkedtek állattartással, fakitermeléssel és famegmunkálással, zsindelykészítéssel, hagyományos mesterségekkel, faluturizmussal.
További kirándulásokon tárhatták fel a környék jellegzetességeit: Segesvár történelmi központját, Bözödön az elsüllyedt falut, a kőrispataki szalmafonást, a sokszínű és sokféle etédieket, a parajdi sóbányát, pisztrángot fogtak Vármezőn, ajándéktárgyakat vásároltak Korondon.
A tartalmas, szép program után azzal a reménnyel távoztak, hogy újabb pályázatokkal és közös programokkal erősítjük a már több éves jó kapcsolatot és együttműködést.Ki olvas minket

Oldalainkat 18 vendég böngészi