In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Leonardo da Vinci projekt

Október 8.-án érkezett iskolánkba bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző iskola hét diákja és az őket kísérő tanárnő. Látogatásuk célja a Leonardo da Vinci pályázat első szakaszának lebonyolítása volt.

Háromhetes itt tartózkodásuk alatt igyekeztünk változatos és érdekes programot biztosítani számukra, amely egyaránt tartalmazott gyakorlati, kulturális és szórakoztató tevékenységeket. Lehetőségük volt megismerni a lótartás helyi hagyományait, a lószerszám készítés hagyományos módját, de azt is, hogy modern technológia segítségével miként készülnek a nyergek. Ízelítőt nyújtottunk más hagyományos mesterségekből is, mint a fazekasság és a szalmakalapfonás. Kulturális programjaink keretén belül ellátogattak Szászszebenbe, rövid körutat tettek a Székelyföldön, megismerték a szász kultúra néhány nevezetességét, a berethalmi vártemplomot, valamint a segesvári középkori várat.

Számunkra is élmény teli volt a velük töltött idő, türelmetlenül várjuk a pályázat áprilisban esedékes második szakaszát, amelyen újabb hat tanulónak mutathatjuk meg a helyi hagyományokat és nevezetességeket.

Dénes Zsófia

aligazgató

Ki olvas minket

Oldalainkat 17 vendég böngészi