In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

„Testvériskolai kapcsolatok ápolása” című pályázat lebonyolítása

A 2012 év elején testvériskolai kapcsolat alakult ki iskolánk a Zeyk Domokos Iskolaközpont és a Bábolnai Pettkó Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium között.

A testvériskolai szerződés és a városi Tanács által meghirdetett és megnyert „Testvériskolai kapcsolatok ápolása” című pályázat alapján közös kulturális, sport és turisztikai programot szerveztünk 2012. július 23 – 29 között egy nyári tábor keretén belül.

A Bábolnai diákok, 10 lány és két tanár, Karácsonyné Molnár Andrea és Szalai Klaudia, kíséretében 2012. július 22-én este érkeztek iskolánkba, ahol Bartos László, Kiss Erzsébet Klára és Feleki András tanügyi káderek fogadták.

A vendég diákoknak és tanáraiknak lehetőségük nyílt megismerni Székelykeresztúr város környéke kultúráját, hagyományait, valamint Hargita, Maros és Szeben megye kulturális és turisztikai nevezetességeit.

Első nap, vagyis július 23-án bemutattuk iskolánkat, városunkat és szűk környékét. Késő délután a nap fáradalmait és a rekkenő hőséget egy Sóskúti fürdőzéssel tettük elviselhetővé.

 

Július 24 én kirándulást szerveztünk „Petőfi nyomdokain” Fehéregyházára, ahol megtekintettük az 1848-as emlékhelyeket, majd Segesvárra, ahol a várost és a várat mutattuk be. Délután meglátogattuk a berethalmi erődtemplomot.

Július 25 – 26-ra szerveztünk és részt vettünk egy hargitai lovas túrán Benedek Lukács és Sándor Annamária túravezetők irányítása alatt:

A diákok és tanáraik először voltak Erdélyben. Élményeiket egy hátrahagyott levélben foglalták össze, amiből egy pár gondolatot idézünk:

  • „Gyönyörű nagyon Erdély, egyszerűen fáj hazamenni”
  • „Mindenki nagyon kedvesen fogadott, igyekeztek szép emlékeket hagyni bennünk. Csodálatos volt ez a pár nap”
  • „Köszönjük ezeket a csodálatos napokat, az összes program nagyon tetszett, az emberek nagyon kedvesek és az étel is nagyon finom volt – vissza akarok ide jönni! ”
  • „Nagyszerű érzés lenézni a Hargita tetejéről, ráadásul lóháton.”
  • „Nagyon jó volt itt lenni, sok szép érdekes dolgot láttunk. A lovas túrával olyan helyekre is eljutottunk, ahova nem is gondoltunk.”

A csapat 28-án reggel fáradtan, de fájó szívvel indult vissza Bábolnára. Érzékenyen vettünk búcsút tőlük és reméljük sok kellemes élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak.

 

 

Kiss Erzsébet Klára és Feleki András

oktatómesterek

Ki olvas minket

Oldalainkat 10 vendég böngészi