In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

Bábolnai cseretábor

Türelmetlenül, és tele kíváncsisággal vártuk a nagy napot, július 23-át. Ezen a napon indultunk testvériskolánk, a bábolnai Pettkó-Szandtner Tibor Lovas Szakképző Iskola és Kollégium által szervezett egyhetes táborba.

Ott tartózkodásunk alatt a helyi nevezetességekkel ismerkedtünk, megtekintettük a helyi múzeumot, hosszú és kellemes sétát tettünk az arborétumban, a ménesbirtokhoz tartozó ölbői tó partján elterülő farmon sétálgattunk.

Győr gyönyörű belvárosát is megtekintettük, tutajoztunk a Dunán és a Rábán, ellátogattunk Tatára. Az aznapi kirándulás fénypontját a Pannonhalmi apátság megtekintése jelentette. Betekintést nyertünk az ott élő szerzetesek mindennapjaiba, az általuk folytatott tevékenységekbe.

További ott tartózkodásunk sem volt kevésbé izgalmas, a keszthelyi Festetics kastély megtekintésével folytattuk a nézelődést, majd rövid sétát tettünk a kastély kertjében.

Számunkra a legnagyobb élményt egy gyönyörű csikósbemutatón való részvétel jelentette. A Bakodpusztára vezető út kissé hosszú volt, de tele látnivalóval. Itt megmutatták a hagyományos szürke marha, mangalica és racka juhtenyésztést. Meglátogathattuk istállóikat is, majd egy látványos, szórakoztató csikósbemutatóra került sor. Újabb izgalmas látvány, a Jászai Mari szülőfalujában nemrég épített miniatűr tájházakat bemutató park volt.

 

Utolsó Bábolnán töltött napunk célja a Balaton északi partjának megismerése volt, gyönyörködhettünk a mesébe illő tájban, meglátogattuk a sümegi várat, megtekintettük Hévíz szépségeit, keveset, de jóízűen lubickoltunk a Balaton vizében.

 

Mindannyian jól éreztük magunkat, nagyon várjuk a Leonardo pályázat közös tevékenységeit, amelyekre az ősz folyamán kerül majd sor.

 

Dénes Zsófia

aligazgató

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég böngészi