In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

AddThis Social Bookmark Button

III. Vállalkozni jó végeredménye

„Izgalmas, csapat összekovácsoló hatású, pörgős verseny volt.”

(Etédi Jósika Miklós általános iskola)

Véget ért a III. Vállalkozni jó szimulációs közgazdasági vetélkedő. Tizennégy környékbeli iskola csapata nevezett be a vetélkedőre, összesen 70 diák vett részt a megmérettetésen.

A csapatok a következő iskolákból érkeztek:


 

·         Nagygalambfalvi általános iskola

·         Kobátfalvi Gálfi Sándor általános iskola

·         Siménfalvi Marosi Gergely általános iskola

·         Körispataki általános iskola

·         Etédi Jósika Miklós általános iskola

·         Móra Ferenc általános iskola, Gagy

·         Szentábrahámi általános iskola

·         Szenterzsébeti Pécsi Simon általános iskola

·         Kissolymosi Augusztonovics Pál általános iskola

·         Újszékelyi Bem József általános iskola

·         Székelykeresztúri Petőfi Sándor általános iskola

·         Orbán Balázs általános iskola

·         Berde Mózes általános iskola

·         Rugonfalvi Makkai András általános iskola

Képek

A vállalkozássá alakuló csapatok a munka megszervezése után kacsákat készítettek papírból, amelyeket értékesítettek. A kacsák gyártásához nyersanyagot vásároltak, bérleti díjat és rezsiköltséget fizettek. A csapatok a bevételeket és kiadásokat elkönyvelték, majd a vetélkedő végén nyereséget számoltak. Az a csapat nyert, aki a legtöbb profitot érte el és a könyvelése is rendben volt. A tizennégy csapat mindegyike nagyon jól teljesített, bár voltak kisebb nagyobb deficitek a könyvelésben.

Öröm volt nézni, ahogy a kis vállalkozók futkostak nyersanyag után, próbálták eladni a kacsákat az igényeknek megfelelően.

Minden csapattól pozitív visszajelzéseket kaptunk:

„Nagyon jól éreztük magunkat. Izgatottak voltunk, a csapatban mindenki kapkodott, de amit megtanultunk, hogy az együttműködés a legfontosabb. „


(Petőfi Sándor általános iskola)

 

Képek

„Egy kissé ijedtek voltunk, de a verseny izgalmas volt és nagyon gyorsan eltelt. Amit tanultunk, hogy ha összefogunk gyorsabbak vagyunk. ”


(Kissolymosi Augusztonovics Pál általános iskola)

 

„A csapatot úgy osztottuk fel, hogy mindenkinek fontos feladata legyen. Az első nap kevés nyersanyagot vásároltunk, ezért nem tudtunk elég kacsát eladni. A verseny alatt nagyon izgatottak voltunk.”


(Nagygalambfalvi általános iskola)

 

„A verseny előtt megbeszéltük kinek mi lesz a feladata. Megtanultuk, hogy a pénz nem boldogít. A verseny nagyon izgalmas volt, de egyben fárasztó is. Nagyon sok tapasztalatot szereztünk a verseny alatt.”


(Orbán Balázs általános iskola)

 

„Nagyon jól telt, eleinte egy picit izgatottak voltunk és egy kicsit féltünk de a verseny során megjött a hangulatunk. ”


(Benedek Elek általános iskola)

 

„A verseny alatt nagyon jól éreztük magunkat. A munkát kissé nehezen de jól szerveztük meg. A banknál merültek fel problémák, de megtanultuk, hogy jó üzletelni. ”


(Móra Ferenc általános iskola, Gagy)

 

„A verseny alatt nagyon jól éreztük magunkat, próbáltunk minél több kacsát hajtogatni, nagyon jó volt ez a verseny, nagyon sokat dolgoztunk. Előre eldöntöttük, hogy ki mit válal és közösen megoldottuk a feladatokat. Néha számítási problémák merültek fel a csapatban.”


(Berde Mózes általános iskola)

 

Képek

„A csapat az első pár percben tűkön ült a feszültségtől, de majd az idő múlásával felengedtünk. Felosztottuk egymás között a munkát 3 ember türögetett, egy személy könyvelt és egy futkározott. A verseny alatt megtanultuk, hogy vállalkozni jó. ”


(Szenterzsébeti Pécsi Simon általános iskola)

 

„Nagyon izgatottak voltunk, hogy mennyi kacsát tudunk eladni. Megvolt mindenkinek a maga munkája, egyik a bankba ment, a másik felvásárolni, a többiek pedig hajtogattak. Megtanultunk csapatban dolgozni.”


(Újszékelyi Bem József általános iskola)

 

„Eleinte izgatottak és idegesek voltunk a végére kezdtünk feloldódni. A vetélkedő elején nem figyeltük a papírokat és a pénzünk is kezdett elfogyni. Megtanultuk, hogy ha összetart a csapat, akkor sokkal több hasznunk lesz. ”


(Kobátfalvi Gálfi Sándor általános iskola)

 

„Jól éreztük magunkat a verseny alatt, a verseny jó volt. A könyvelés egy kicsit problémás volt, de jó volt csapatban dolgozni.”


(Siménfalvi Marosi Gergely általános iskola)

 

„Nagyon szerettük a versenyt, jól elfáradtunk a sok futásban. a verseny alatt számítási problémáink merültek fel, de kijavítottuk. A verseny alatt megtanultuk, hogy a pénzt vezetni kell.”


(Rugonfalvi Makkai András általános iskola)

 

„Izgalmas, csapat összekovácsoló hatású, pörgős verseny volt. A munkát a képességeink alapján szerveztük meg, a számolással problémák voltak.”


(Etédi Jósika Miklós általános iskola)

Mint minden vetélkedőnek, versenynek ennek is voltak győztesei:

I. hely: Etédi Jósika Miklós általános iskola csapata

II. hely:Újszékelyi Bem József általános iskola csapata

III. hely:Körispataki általános iskola csapata

IV. hely:Orbán Balázs általános iskola csapata

Gratulálunk minden csapatnak.

 

Balázs Mihály

 

 Ki olvas minket

Oldalainkat 18 vendég böngészi