In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Első díj az energiahatékonysági versenyen

írta: Balázs Mihály

2014. május 23.

Iskolánk csapata a ZeykTeam első helyezést ért el a Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata által szervezett tanulmányi verseny döntő fordulójában, amelyet május 23-án pénteken szerveztek Csíkszeredában, a megyeháza márványtermében. 

Bővebben...

Újabb Határtalanul pályázat Karcaggal

írta: Vass Ibolya

2014. május 5-10.

A székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum idén harmadik alkalommal lehetett partnere a karcagi Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium által megnyert Határtalanul pályázatnak. 

„Az asztalosképzés határon innen és túl - Moduloktól a duális képzésig” – című projekt célja, hogy a szakiskolás tanulók az elméleti ismereteikre támaszkodva gyakorlatban is megismerjék a faipari-asztalos tevékenységet, valamint a szakképzést hazai és külföldi viszonyok között.

Bővebben...

"Határtalanul" Karcagon

A derecskei színjátszó fesztiválon jártunk

írta: Zsidó Ferenc

2014. április 17-19.

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum Boglárka színtársulata idén negyedik alkalommal vett részt a magyarországi Derecskén szervezett Kótsi Patkó János minősítő diákszínjátszó fesztiválon április 17-19-én. A rendezvényre idén 14 csoport kapott meghívást az anyaországból és Erdélyből. A Boglárka Páskándi Géza A bosszúálló kapus című tragikomédiáját adta elő, rendezte Zsidó Ferenc, az iskola magyartanára. A rendkívül erős mezőnyben a zsűri Bronz fokozattal minősítette az előadást, ugyanakkor Anti Marius (a darabban Szakál Dániel) elnyerte a fesztivál legjobb férfi szereplőjének díját.

Bővebben...

Hódmezővásárhelyre látogattunk 

írta: Tekeres Imola

2014. április 7-11.

Iskolánk a 2013-2014-es tanévben sikeresen pályázta meg a Julianus Testvériskola Program keretében a határon túli oktatási intézmények részére kiírt pályázatot.

A megnyert pályázatnak köszönhetően 2014.április 7-11 között iskolánk 20 diákja, Tekeres Imola és Kiss József pedagógusok kíséretével, Csongrád megye második legnagyobb városába, Hódmezővásárhelyre látogatott az Eötvös József Székhelyintézményhez, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Nagy volt a viszontlátás öröme ugyanis két iskola között 12 éves élő kapcsolat áll fenn. Kollégiumban szállásoltak el.

Bővebben...

Természet és környezetismereti vetélkedő

írta: Tekeres Imola

2014. április 3.

2014. április 3-án negyedik alkalommal került megrendezésre a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban, az ,,Enyém is a Föld’’ című környezetismereti vetélkedő, a Föld napja alkalmából. Célja, hogy a tanulók ismerjék meg a környezetvédelem fontos kérdéseit és Hargita megye természetvédelmi területeit.

Bővebben...

Leonardo da Vinci

forrás: www. anpcdefp.ro

Institutia noastra, Liceul Tehnologic “Zeyk Domokos” din Cristuru-Secuiesc, judetul Harghita, a derulat mai multe proiecte de mobilitate Leonardo da Vinci, acoperind o paleta diversa a domeniilor de specializare, cum ar fi: economia, agricultura , industria textila si pielaria. In derularea proiectului cu numarul LLP-LdV/IVT/2012/RO/306, cu titlul “Diversitate si traditii in insusirea cunostintelor de echitatie si confectionarea obiectelor de harnasament” am avut ca partener scoala Pettko-Szandtner Tibor Lovas Szakkepzo Iskola es Kollegium din Babolna, Ungaria, una dintre putinele scoli traditionale, care se ocupa de pregatirea specialistilor in cresterea cailor, calarie si conducerea de atelaje. 

Bővebben...

Ünnepi megemlékezés és nagykorúsítási ünnepség a Zeykben

írta: Balázs Mihály

2014. március 14.

Március 14-én a hódmezővásárhelyi testvériskolánk az Eötvös József Szakképző Iskola diákjaival közösen emlékeztünk az 1848-49-es szabadságharc hőseire, közöttük Zeyk Domokos Bem tábornok századosára, iskolánk névadójára. A megemlékezés koszorúzással kezdődött, majd Tekeres Imola iskolánk történelem szakos tanára mondott beszédet a szabadságharc kitörésének körülményeiről és üzenetéről.

Ezt követően iskolánk diákjai Tamási Krisztina és Fábián Hermina Hajnalka szavalatai következtek, majd a hódmezővásárhelyi diákok színes megható műsora zárta a megemlékezést.

Bővebben...

Március 15 a bátorság ünnepe

írta: Bartos László

2014. március 15.

A mai nap alkalom arra, hogy felelevenítsük azt, ami történt 166 évvel ezelőtt, elgondolkozzunk a márciusi ifjak és a forradalmárok bátor tettei felett.Tesszük ezt azzal a céllal, hogy mi is bátorságot nyerjünk a mindennapi küzdelmeink megvívásában. Kiemelném elsősorban Petőfi bátorságát, aki március 15-re megírta a Nemzeti dalt, amellyel buzdította a tömegeket a szabadság kivívására.

Bővebben...

További cikkeink...

Ismerd meg Zeyk Domokost

Kattints a képre!

Tanfelügyelőség

 
 
 

Folyamatban levő projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 8 vendég böngészi