In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Borászkodással ismerkedtünk

írta: Balázs Mihály

2014. június 2-6.

Június 2-án iskolánkba látogatott a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola 25 diákja és két kísérő tanára a „Határtalanul” pályázatunk második szakaszának lebonyolítása érdekében.

A pályázat első szakaszában Budafokon a diákok a leszüretelt szőlőt feldolgozták és a mustot előkészítették az erjesztésre. A második szakaszban, bortartót készítettek, címkét terveztek és egy blogot szerkesztettek. A bortartó készítésében Dávid Ferenc faipari oktatómester volt a segítségükre. Az elkészült blog az alábbi linken érhető el: http://soos-zeyk.blogspot.ro/

Bővebben...

Az összetartozás kopjafája

írta: Vass Ibolya

2014. május 26-31.

Május 26-31 között került sor a faipari szakon tanuló diákok HATÁRTALANUL pályázatának második szakaszára.
Ez alkalommal a karcagi Varró István Szakiskola Szakközépiskola és Kollégium diákjai és tanárai jöttek el hozzánk Székelykeresztúrra, a Zeyk Domokos Technológiai Líceumba, és itt folytattuk a Karcagon elkezdett közös munkánkat.

Bővebben...

Portréfilm Zsidó Ferencről

A Bukaresti TV (TVR1) magyar adásának stábja portréfilmet készített Zsidó Ferenc íróval, iskolánk magyar szakos tanárával. Központi tematika a szerző eddigi munkássága, fókuszban legutóbbi könyvével, a Laska Lajos című rövidpróza-kötettel. A beszélgetést színészi játék teszi színesebbé. Kattints a képre, a portréfilm a 17. perctől kezdődik.

 

kattints a képre

Beszélgetés a Vox Fm reggeli műsorában

Iskolánk csapata első díjat nyert a Hargita Megyei Energiatakarékosáig Közszolgálat által szervezett tanulmányi versenyen. Ezzel kapcsolatosan beszélgettek a Vox Fm reggeli műsorában Balázs Mihály közgazdász szaktanár és Brudan Ilarie a nyertes csapat egyik tagja. Hallgasd meg a beszélgetést.

Első díj az energiahatékonysági versenyen

írta: Balázs Mihály

2014. május 23.

Iskolánk csapata a ZeykTeam első helyezést ért el a Hargita Megye Tanácsa Energiatakarékossági Közszolgálata által szervezett tanulmányi verseny döntő fordulójában, amelyet május 23-án pénteken szerveztek Csíkszeredában, a megyeháza márványtermében. 

Bővebben...

Újabb Határtalanul pályázat Karcaggal

írta: Vass Ibolya

2014. május 5-10.

A székelykeresztúri Zeyk Domokos Technológiai Líceum idén harmadik alkalommal lehetett partnere a karcagi Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium által megnyert Határtalanul pályázatnak. 

„Az asztalosképzés határon innen és túl - Moduloktól a duális képzésig” – című projekt célja, hogy a szakiskolás tanulók az elméleti ismereteikre támaszkodva gyakorlatban is megismerjék a faipari-asztalos tevékenységet, valamint a szakképzést hazai és külföldi viszonyok között.

Bővebben...

"Határtalanul" Karcagon

A derecskei színjátszó fesztiválon jártunk

írta: Zsidó Ferenc

2014. április 17-19.

A Zeyk Domokos Technológiai Líceum Boglárka színtársulata idén negyedik alkalommal vett részt a magyarországi Derecskén szervezett Kótsi Patkó János minősítő diákszínjátszó fesztiválon április 17-19-én. A rendezvényre idén 14 csoport kapott meghívást az anyaországból és Erdélyből. A Boglárka Páskándi Géza A bosszúálló kapus című tragikomédiáját adta elő, rendezte Zsidó Ferenc, az iskola magyartanára. A rendkívül erős mezőnyben a zsűri Bronz fokozattal minősítette az előadást, ugyanakkor Anti Marius (a darabban Szakál Dániel) elnyerte a fesztivál legjobb férfi szereplőjének díját.

Bővebben...

Hódmezővásárhelyre látogattunk 

írta: Tekeres Imola

2014. április 7-11.

Iskolánk a 2013-2014-es tanévben sikeresen pályázta meg a Julianus Testvériskola Program keretében a határon túli oktatási intézmények részére kiírt pályázatot.

A megnyert pályázatnak köszönhetően 2014.április 7-11 között iskolánk 20 diákja, Tekeres Imola és Kiss József pedagógusok kíséretével, Csongrád megye második legnagyobb városába, Hódmezővásárhelyre látogatott az Eötvös József Székhelyintézményhez, ahol nagy szeretettel fogadtak bennünket. Nagy volt a viszontlátás öröme ugyanis két iskola között 12 éves élő kapcsolat áll fenn. Kollégiumban szállásoltak el.

Bővebben...

További cikkeink...

Ismerd meg Zeyk Domokost

Kattints a képre!

Tanfelügyelőség

 
 
 

Folyamatban levő projektek

Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég böngészi