Ballagás 2021

„A világ és minden, ami benne van, csak annyira gyönyörű, amennyit Te észreveszel belőle”

Ismeretlen szerző biztató gondolatával zárta köszöntőbeszédét Baciu Gyöngyvér, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum igazgatőnője 2021 július 16-án, az előző tanévekhez képest kissé rendhagyó módon zajló ballagási ünnepségen. Beszédében kiemelte az egyes életkori szakaszok fontosságát az ember életében, továbbá a rendszerességet, az önmagunk megismerésének belső útját, a kudarcokból , botlásokból való építkezés fontosságát.A rendezvény keretén belül 49 végzős diák vett bucsút az iskolától és élményekkel, tapsztalatokkal, szak és általános tudással megtömött batyukkal indult el egy ismeretlen, de oly kecsegtető jövő felé.

A Gaudeamus igitur elhangzása mellett bevonuló diákok arcán számtalan érzés, megélés tükröződött. Ahogy a bevezetőben is elhangzott, az iskolai megélések palettáján számtalan emlék, megfoghatatlan gondolat, érzés megfér egymás mellett: kötelesség, barátság, harag, tudásvágy, izgalom, botlás, a megoldhatatlan érzése és minden, amivel e sort az emberi képzelet kiegészítheti.

Az igazgatónő köszöntőbeszéde után, Koncz Hunor János, Székelykeresztúr város polgármestere szólt a ballagó diákokhoz, közvetlen hangon, kiemelve a szakma tanulásának fontosságát.

A X.osztályos diákok diákként szóltak a még diákként jelenlevő végzősökhöz. E párbeszédben, válaszként, szót kértek a végzősök is.

Az iskola jelképes kulcsának átvételekor, a X. osztályos diákok igéretet tettek, hogy az Iskola megalapítására emlékeztető jelképet őrizni fogják a jövő évig, míg ők is a mostani végzősök nyomdokaiba lépnek.

A díjak átadása után a batyuátadás következett: egy mesebeli csomagot vehettek át a végzősök Mindenki batyuja más tartalmat takar: különböző élmények, más szakmák, gazdag emberi, baráti kapcsolatok.

Az elballagott keresekedelmi eladó és textiltermék készítő, a mezőgazdasági és faipari termékkészítő valamint az autószerelő szakosztályt végző diákok számára az iskola összes munkatársa nevében kívánok jó egészséget, sikereket és egy tartalmas, szép életet.