Asztalos diákok a “Szakmák hétvégéje” versenyen

Az idei évben először került megszervezésre – a Hargita Megye Fejlesztési
Ügynöksége és az ARBOR vállalkozók szervezete megrendezésében – a “Szakmák hétvégéje” elnevezésű esemény Gyergyószentmiklóson, a Tig-Rad System vállalkozás székhelyén. Mivel megyénkben a faipar színes múlttal rendelkezik és híresek a Hargita megyei szakemberek a famegmunkálás terén, ezért döntöttek a szervezők, úgy, hogy a vetélkedő tematikája a famegmunkálás legyen. Így a megye külőnböző iskoláiból asztalos, ács és bútor design szakon tanuló végzős diákok 3 fős csapata nevezhetett be.

A rendezvény egy érdekes fórummal kezdődött melynek mottója „Itthon is van jövő- Tanulj szakmát”, amely keretében a diákok betekintést nyerhettek  fiatal szakemberek tevékenységeibe, megismerhettek néhány  jó példát a szülőföldön való boldogulásra. A Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség tevékenységének , hatáskörének  bemutatásával, olyan információkat szereztek a diákok, amelyekkel a jövőben előnyt kovácsolhatnak a munkaerőpiacon való elhelyezkedésükben.

A fórumot követően gyárlátogatáson vettünk részt, ahol a diákok   megismerték a Tig-Rad System kft. vállalkozás faházakat gyártó cég termelői fázisait.
Ezt követően került sor a vetélkedőre, amely során, a benevezett 8 csapat tagjai, egyformán előkészített szerkezeti elemekből, azonos szerszámokat használva  műszaki rajz alapján  egy hulladéktárolót kellett összeszereljenek.  Az összeszerelt késztermék minősége és a kivitelezési pontossága mellett, a csapatmunkát, a  diákok hozzáértését  és a  leleményességét is pontozta  a szakmai zsűri.

Az iskolánkat képviselő csapat tagjai: Husza Csaba, Lőrinczi Károly –Norbert és Vadász Norbert XI. osztályos asztalos szakon tanuló diákok becsülettel  helytálltak ezen a megmérettetésen, bebizonyitották felkészültségüket, ügyességüket.  Az elért I. helyezésük  is azt igazolja, hogy kellő szakmai felkészültséggel rendelkeznek, ahhoz, hogy az iskola elvégzése után tisztességesen  helyt  tudjanak állni asztalos szakmájukban. Gratulálunk a csapatnak, és sok sikert kívánunk a közelgő Szakma Sztár versenyhez és a szakvizsgához.