Aktuális

 • Maturandusz a Zeykben

  Maturandusz a Zeykben

  2022. május 19-én a Zeyk Domokos Technológiai Líceum végzős osztályának tanulói váltak nagykorúvá. A szépen feldíszített sportcsarnok, a végzősök gyönyörű ruhái, az ünneplőbe öltözött alsóbb tagozatosok sorai, a meghatódott hozzátartozók, …Bővebben »
 • „VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

  „VII. Ovis Ki Mit Tud” – körzeti játékos vetélkedő Betfalván

  2022 május 31-én, VII-ik alkalommal szerveztük meg az “Ovis Ki Mit Tud” körzeti játékos vetélkedőt, amelyben Székelykeresztúr – Betfalva, Fiatfalva, Újszékely, Székelyszenterzsébet, Kis-és Nagysolymos, Siménfalva, Nagygalambfalva  óvodásai a környezetvédelem témakörében …Bővebben »
 • Vertikális tanösvény

  Vertikális tanösvény

  A vertikális tanösvény projektötlettel iskolánk csapata ELSŐ helyezést ért el a Székelykeresztúri Kistérség Szövetség által szervezett KiFi Tud vetélkedőn. Gratulálunk: Barabás Blanka, Dán Kinga, Gábor Glória, Pál Judit, Szilágyi Annamária …Bővebben »
 • A tinédzserek értékei a múltban és most…

  A tinédzserek értékei a múltban és most…

  A Kolozsvári Megyei Erőforrás és Pszichópedagógiai Központ Psiho+ megnevezéssel országos projektet kezdeményezett, melynek célja a fiatalok megszólítása, érzékenyítése volt a következő témák irányába: – mi változott a szülők, nagyszülők generációjának …Bővebben »
 • Projektlátogatással egybekötött körutat tettek vidékünkön az ózdi Szécsenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium (SZIKSZI) pedagógusai és diákjai

  Projektlátogatással egybekötött körutat tettek vidékünkön az ózdi Szécsenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium (SZIKSZI) pedagógusai és diákjai

  A május 5-10-e közti időszakban az ózdi SZIKSZI diákjai és pedagógusai egy sikeresen megpályázott Határtalanul projekt keretén belül iskolánkba, a Zeyk Domokos Technológiai Líceumba tettek látogatást, illetve az itt tartózkodásuk …Bővebben »
 • Nemzeti nap-Honismereti vetélkedő ’48 ünnepén

  Nemzeti nap-Honismereti vetélkedő ’48 ünnepén

  2022. március 15-én a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban Honismereti vetélkedővel vette kezdetét a megemlékező, forradalmat felidéző rendezvények sora. A rendezvényen az iskolában tartózkodó osztályok mindenike képviseltette magát, ily módon 8 …Bővebben »
 • Márciusi ifjak szellemisége

  Márciusi ifjak szellemisége

  Március 15-én a magyar nemzet egyik legbüszkébb napjára emlékezünk. A napra, amikor elnyomói ellen fordulva “talpra állt” a magyar, felemelte a hangját és megfogalmazta azokat a gondolatokat, amelyek a mai …Bővebben »
 • Mesterségek Nemzeti Napja

  Mesterségek Nemzeti Napja

  A Mesterségek Nemzeti Napja alkalmából, diákjaink a kereskedelem rejtelmeivel ismerkedtek egy szimulációs vetélkedőn keresztül, iskolánk dísztermében.  A diákok 4 fős csapatokat alkottak, amelyek egy-egy vállalkozást testesítettek meg és feladatuk „kacsák …Bővebben »
 • Kereskedelmi eladó szakma

  Kereskedelmi eladó szakma

  Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, szereted a változatos kihívásokat és fontos számodra a hosszútávú karrierlehetőség, akkor a kereskedelmi- eladó szakma a neked való. A képzés bemutatása A gyakorlatközpontú képzés három évig …Bővebben »
 • Farsangoló

  Farsangoló

  Február 11-én az iskolánk tanulói jelmezbe öltöztek: jelmezek bemutatása versekben, mozgásos gyermekdalok, táncolás, ritmusok tapsolása, versenyek (Ki a leggyorsabb ivó?, Csokietetés bekötött szemmel) és farsangi eszem-iszom volt. Ez mindannyiunk számára …Bővebben »
 • Téli pillanatok

  Téli pillanatok

  A tél akármilyen faggyal érkezik, mégis öröm a gyerekeknek. Egy kevés abból, amikor az órák közti szünetekben a vidámember készítés, vagyis Hó-hó- Hóember készítése volt a játék. Mi pedagógusok pedig …Bővebben »
 • Decemberi szeretetmorzsák

  Decemberi szeretetmorzsák

  Köszönetünket fejezzük ki a székelykeresztúri “Szent Kereszt” Kolping Családnak, hogy Mikulás napján és Karácsonyra hangolódva a fiatfalvi iskolások édes szeretet-csomagokat kaphattak.Bővebben »
 • Elhunyt Dávid Ferenc

  Elhunyt Dávid Ferenc

  Megrendülten értesültünk, hogy váratlanul elhunyt Dávid Ferenc mester-tanár, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum nyugalmazott faipar-szakos tanára. Mindannyiunk „Feri bácsija” utolsó pillanatig aktív tagja volt közösségünknek, betanító tanárként dolgozott. Dávid Ferenc …Bővebben »
 • Új sorozatot indítunk SzakMA néven

  Új sorozatot indítunk SzakMA néven

  Egy jól választott szak ma, érintsen bármely területet, egy jövőbeli szakma gyakorlását, illetve a fejlődő világgal együtt, egy választott szakma alapjait képezheti. Mindannyian érzékeljük a körülöttünk zajló társadalmi, kulturális, gazdasági, …Bővebben »
 • Új eszközök érkeztek iskolánk tankertjébe

  Új eszközök érkeztek iskolánk tankertjébe

  Újév, új kezdet, új lehetőség, bár a kiírás még a tavaly történt és a pályázat elbírálása is, de az eszközök most érkeztek meg. A Zeyk Domokos Technológiai Líceum, a ‘Pro …Bővebben »
 • Igazgató váltás iskolánkban

  Igazgató váltás iskolánkban

  A 2020-2021-es tanév, számos előrevetíthető kihívásával együtt a változások időszaka is egyben a Zeyk Domokos Technológiai Líceum életében. Baciu Gyöngyvér intézményvezetőt, aki mintegy 9 esztendőn keresztül állt az intézmény élén, …Bővebben »
 • Ötödször is Budapest

  Ötödször is Budapest

  A Zeyk Domokos Technológiai Líceum 28 diákja és 3 kísérő tanára a budapesti Pogány Frigyes Szakközépiskola partnereként ötödik alkalommal vettek részt a HATÁRTALAN pályázatban 2021. szeptember 27 és október 1 …Bővebben »
 • Iskolakezdés

  Iskolakezdés

  Tisztelt szülők és diákok A 2021-2022-es tanévben a tanítás szeptember 13-án 9 órakor kezdődik hagyományos oktatási formában (szemtől-szemben). A járványügyi szabályoknak megfelelően évnyitó ünnepséget tartunk.  A biztonságos tanévkezdés érdekében a …Bővebben »
 • Kis cukrászok tábora

  Kis cukrászok tábora

  A betfalvi Tompa László Elemi Iskola és Óvoda támogatást nyert a Székelykeresztúr Város Önkormányzata által kiírt pályázaton. Ezáltal első alkalommal, 2021. július 12-16 között, sikerült megszervezni a kisgyerekeknek egy olyan …Bővebben »
 • Ballagás 2021

  Ballagás 2021

  „A világ és minden, ami benne van, csak annyira gyönyörű, amennyit Te észreveszel belőle” Ismeretlen szerző biztató gondolatával zárta köszöntőbeszédét Baciu Gyöngyvér, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum igazgatőnője 2021 július …Bővebben »
 • Gyakorlat teszi a mestert

  Gyakorlat teszi a mestert

  Iskolánk, a Zeyk Domokos Technológiai Líceum a 2020-2021-es tanévben részt vett a „Kompetenciák fejlesztése gyakorlati tevékenység által”, POCU projektben, amelyet a SC Praktik Consulting & Comp SRL koordinált és az …Bővebben »
 • „Szakmák éjszakája” a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban

  „Szakmák éjszakája” a Zeyk Domokos Technológiai Líceumban

  „EGY JÓ SZAKMA FELÉR EGY DIPLOMÁVAL” a mottója az idén megrendezett „Szakmák éjszakája”rendezvényünknek. Mint minden évben az idén is megrendeztük az iskolánk által nyújtott szakmák népszerűsítésének szentelt rendezvényt, ezúttal kicsit …Bővebben »
 • Okostábla a diákok szolgálatába

  Okostábla a diákok szolgálatába

  A Betfalváért Közösségi Egyesület iskolánknak egy interaktív táblát valamint egy hozzátartozó projektort adományozott. Az okostáblát szinte valamennyi tanórán tudjuk használni, új ismeretek elsajátításában, elmélyítésében, játékos matematikai feladatok megoldásában, a helyesírás …Bővebben »
 • 2021. Március 15.

  2021. Március 15.

  Iskolánk küldöttsége március 15-i ünnepség alkalmával megkoszorúzta Zeyk Domokos szobrát és részt vett a városi rendezvényen.Bővebben »
 • A gót nő

  A gót nő

  A Molnár István Múzeumban került sor A gót nő névadó – alkotói pályázat eredményhirdetésére. IX-XII osztályosok kategóriájában II. helyezést ért el Simó Paloma, III. helyezést Máthé Balázs, iskolánk IX Kereskedelmi …Bővebben »